Wordpress SEO

Wordpress Nedir?

Wordpress, dünya genelinde birçok site tarafından kullanılan, site yönetim arayüzüdür. İnternet sitelerin hiçbir kodlama gereği duymadan kurulmasına olanak sağlayan, sürükle bırak özelliği ile ön plana çıkan bir uygulamadır. Wordpress, dünya genelinde %30 kullanım ile en çok kullanılan site yönetim sistemidir. Her 3 siteden 1’i ortalama olarak sitesini wordpress ile kontrol etmektedir. Wordpress arayüzünün bu kadar kullanılmasının sebebi aslında kolay kullanımdan kaynaklanmaktadır. Wordpress SEO tarafında sitelerin diğer yönetim sitemlerine göre daha başarılı olduğu bir sistemdir.

seoTop

Responsive Tema Yükleyin

Wordpress arayüzünü sitenize yükledikten sonra yapmanız gereken ilk şeylerden birisi tema yüklemektir. Tema yüklemek basit bir işlemdir, yani bir video izleyerek istediğiniz temayı wordpress üzerine kurabilirsiniz. Ancak önemli olan siteniz için seçtiğiniz temadır. Tema seçimi internet siteler için her zaman zor olmuştur.

Tema seçimi internet sitenizi arama motorlarında sergilediği performansa direkt olarak etki edebilecek etkenlerden birisidir. Bu nedenle tema seçimi çok önemlidir. Sitenizle alakalı bir tema bulduktan sonra her cihazda çalışabildiğinden emin olmalısınız. Bunun dışında kullanıcı deneyimi açısından gerekli editleri yaparak, kullanıcıların sitenizde rahatlıkla gezebilmesini sağlamalısınız.
aboutTop

Gurur tablomuz!

Şimdiye kadar ilk sayfa başarısı elde ettiğimiz, arama hacmi en yüksek kelimeleri görmek ister misiniz?

Arama Terimleri Ortalama Aylık Arama Sayısı
Çiçek
165.000
Kahve
74.000
Çikolata
74.000
Diş Beyazlatma
60.500
Hediye
60.500
Hediye Kutusu
60.500
Makaron
60.500
Hosting
27.100
Liposuction
18.100
Botoks
9.990
Aylık Arama Hacmi
  • Soldaki 10 Kelimede 610.100
  • İlk Sayfaya Çıkardığımız Anahtar Kelimelerde 3.789.000
  • neden seo ihtiyacınız var

    Arama Motoru Görünürlüğünü Açın

    Yeni açılan sitelerin, arma motoru botlarına taranmaması için ilk olarak arama motoru görünürlüğü kapatılır. Bunun nedeni sitede yapılan düzenlemeleri Google botlarının taramasına engel olmaktır. Site düzenlemeniz bittikten sonra eğer arama motoru görünürlüğünü açmadıysanız, sitenizin performansına etki ediyorsunuz demektir.

    Ayarın açık olup olmadığını bulmak için Ayarlar>Okuma bölümüne gitmeniz ver arından sayfanın aşağısında bulunan arama motoru görünürlüğü seçeneğini kaldırmanız gerekiyor. Bu işlemler sonrasında arama motoru botları sitenizi otomatik olarak tarayacaktır.

Wordpress SEO Eklentisi Yükleyin

Wordpress sitenize yükleyeceğiniz en önemli eklentilerden birisi SEO eklentisidir. SEO eklentisi sitenizde bulunan içeriklere meta başlık ve açıklama, robots.txt, sitemap, schema standartları ve benzeri birçok özelliği sitenize ücretsiz olarak eklemektedir.

SEO eklentileri sitenizi ve özellikle içeriklerinizi SEO anlamında optimize eden nadir araçlardandır. SEO eklentisi kullanarak sitenizi SEO anlamında optimize edebilir ve bu sayede organik sırlamalarınızı yükseltebilirsiniz. Günümüzde popüler olarak kullanılan 3 SEO eklentisi vadır. Bu eklentiler dünya genelinde en çok kullanılan SEO eklentileri arasındadır. 3 eklenti arasından seçim yaparak, sitenize ekleyebilirsiniz.
  • All in One SEO Pack
  • Yoast SEO
  • Rank Math
aboutTop
  • neden seo ihtiyacınız var

    Meta Başlık ve Açıklama Oluşturun

    Meta başlık ve açıklama SEO eklentileri sayesinde her sayfaya eklenebilmektedir. Ancak birçok kişi meta açıklama ve başlığı yanlış anlayarak, sitesinin performansına negatif etki etmektedir. H1 olarak belirlediğiniz başlığınız genellikle meta başlığınız olarak SEO eklentilerinde gözükür. Meta başlık ve açıklama arama sonuçlarında kullanıcıların siteniz hakkında bilgi edineceği ilk bölümdür.

    Oluşturduğunuz başlık, anahtar kelimenizi içerirken aynı zamanda ilgi çekici olmalıdır. Örnek olarak “En İyi Wordpress SEO Rehberi” gibi başlıklar kullanarak, kullanıcıların dikkatini çekebilirsiniz. Aynı zamanda meta açıklamalarınızda kullanıcıları siteye çekebilecek metinler kullanmalısınız. İçeriğinizin bir bölümünü alarak veya kopya metinler kullanarak meta açıklamalar oluşturmaktan uzak durun.

Kalıcı Bağlantısını Ayarlayın

Wordpress ve temanızın demosuna bağlı olarak, sitenizin sayfa ve yazı bölümü garip bağlantılara sahiptir. SEO açısından okunabilen bir URL yapısı olması çok önemlidir. Bu nedenle sitenizi optimize ederken, URL yapınıza dikkat etmeniz gerekmektedir. Wordpress içerisinde URL yapısını değiştirmek çok kolay bir işlemdir. Ayarlar>Kalıcı bağlantılar yolu ile sitenizin URL yapısını değiştirebilirsiniz. SEO uyumlu URL kullanmak istiyorsanız, kalıcı bağlantılar bölümünden “Yazı İsmi” seçeneğini seçebilirsiniz. Başlıklarınızı Optimize Edin H başlıkları, bir içeriğin veya sayfanın ne ile ilgili olduğunu arama motoru botlarına özetler niteliktedir. Bu nedenle mantıklı bir şekilde kullanılması gerekir. Her sayfada en fazla 1 adet olacak şekilde H1 başlık etiketi kullanılmalıdır. Ana sayfanız dahil bütün sayfalarınızda 1 adet H1 kullanmanız gerekmektedir. H1 başlıklarınızı belirledikten sonra H2-H6 arası olan başlıkları da kullanmaya özen göstermelisiniz. H2-H6 arası başlıklar genellikle alt başlık olarak tabir edilir. İçeriklerinizde kullanıcılara daha iyi bir anlatım sunabilmek için mutlaka alt başlıkları kullanmalısınız.
aboutTop
Hala ne duruyorsunuz? Bizimle iletişim’e geçin!
Bizi yakından tanıyın
whySeo

SEO teklifi alın!

Size özel seo çalışması hakkında daha fazla bilgi almak için bize ulaşın!

  • neden seo ihtiyacınız var

    Görselleri Optimize Edin

    İçeriklerinizde kullanıcıların dikkatini çekmek için mutlakta multimedya öğeleri kullanmalısınız. Türk kullanıcılar yazıdan çok görsele önem verdiğinden dolayı içeriklerinizde, içeriklerinizle alakalı görsel öğeler kullanmaya dikkat etmelisiniz.

    Wordpress ortam bölümünde sitenize yüklediğiniz bütün multimedya öğelerini bulabilirsiniz. Buna pfd, video, resim türleri dahildir. İçeriklerinize resim yüklemeden önce resimlerinizin optimize edilmiş olması gerekir. Örnek olarak içeriğimize yükleyeceğimiz resmi “ görselleri-optimize-edin.jpg” olarak isimlendirip sıkıştırdıktan sonra sitemize yüklüyoruz. Resimlerinizi içeriklerinize ekledikten resimlere alt bilgi ekleyerek, resimlerinizi SEO anlamında optimize etmiş olmaktasınız.

Sitenizi Cache Eklentisi İle Hızlandırın

Wordpress internet sitelere çok iyi performans sergilese de tek başına asla yeterli değildir. Bilindiği üzere site hızı kullanıcı deneyimi açısından çok önemli bir etkendir. Bu nedenle wordpress özelinde çıkartılan cache eklentileri tercih edilmektedir. Sitenizin hızını hiçbir kod ve detayla uğraşmadan cache eklentileri ile belli ölçüde hızlandırabilmektesiniz. Wordpress cache eklentileri arasında en çok tercih edilen 4 cache eklentisi vardır bunlar sırasıyla; Litespeed cache, WP Rocket, WP Fastest Cache ve W3 Total Cache olarak bilinir. Bu eklentiler sayesinde sayfalarınızı önbelleğe alarak hızlandırabilirsiniz.
aboutTop
  • neden seo ihtiyacınız var

    Schema Standartlarını kullanın

    Schema standarları, Google botlarının siteleri daha iyi anlamasına sağlar. Arama sonuçlarında kullanıcıların dikkatini çekebilecek schema standartları kullanarak organik trafiğinizi arttırabilirsiniz. SEO eklentileri Schema standartlarını ücretsiz olarak kullanmanızı sağlamaktadır. Yoast SEO ve All In SEO eklentileri Schema standartlarını içerikleriniz için otomatik olarak ayarlayabilmektedir.

Kaliteli İçerik Üretin

Kaliteli içerik, Google panda güncellemesinden sonra çok önemli hale gelen bir diğer sıralama faktörüdür. Google sıralamalarında üst yerlerde konumlanmak artık kaliteli içerik üretmekten geçmektedir. Wordpress içerik bölümü, sizlere içeriğinizin kaç kelime olduğunu vs söyler ancak kaliteli içerik üretmek tamamen yazarla alakalıdır. Hedef kitleniz ne türde içerik okumayı seviyor, aranma hacmi var mı gibi sorular ışında içeriklerini oluşturmalısınız. Oluşturulan içeriklerinize başlık, resim, meta başlık ve açıklama ekleyerek sıralamalarınıza daha fazla etki edebilirsiniz.
aboutTop