• SEO
  • Web Yazılım

Web Yazılım

İnternet kullanımı insanların işlerini kolaylaştırmak, şirketlerin operasyonel süreçlerinde etkili çözümler sunmak ve yeni iş fikirleri oluşturmak için web tabanlı yazılım olarak adlandırılan ürünler kullanılır. İnternet kullanımının artmasıyla birlikte bu yazılımlara olan rağbet her geçen gün daha çok artmaktadır. Bu yazılımlar mobil cihazlarda ya da bilgisayarlarda rahatlıkla kullanılabildiklerinden dolayı şirketler tarafından çok tercih edilirler. Bir web tarayıcıda rahatlıkla çalışan, şirketlerin farklı departmanlarının etkili bir şekilde birlikte hareket etmesini sağlayan web tabanlı yazılımlar akla gelebilecek her alanda rahatlık sunan çözümlerdir.

Web yazılım, web sitesinin görünen kısmı olan tasarımların, logoların ve içeriklerin dışındaki görünmeyen arka kısım olarak tanımlanabilir. Web yazılım aslında kullanıcılar tarafından gözle görülür bir şekilde fark edilmese de arka planda sistemin beyni görevini üstlenir. Yazılım sayesinde internet kullanıcıları güvenli bir kullanım ve gezinti imkanını elde ederler. Web sitelerinin eğlence, gezinti gibi kullanım amaçlarının zaman içinde e-ticaret ve benzeri şekillere dönüşmesi güvenilir web yazılım hizmetlerine duyulan gereksinimi artırmıştır. Web siteleri önceden yalnızca basit paylaşımlar yapılması ve bilgi verilmesi amacıyla kullanılmakla birlikte günümüzde özellikle e-ticaretin yaygınlaşması sonucu çetin bir rekabet ortamı meydana gelmiştir. Bunun sonucunda firmaların en önemli önceliği müşteri memnuniyeti ve pazarlama konusunda etkili ve güvenilir yöntemler geliştirmek olmuştur. Satış pazarlama ve müşteri nezdinde güvenilirlik ile ilgili yapılan analizlerin verdiği sonuç, kaliteli ve güvenilir web yazılımının çok önemli olduğu yönündedir.

seoTop

Web yazılımları iş performansının verimliliği açısından son derece etkili altyapılar olarak kabul edilirler. Web yazılımları sayesinde şirket performanslarının ve niteliğinin artırılması yoluyla hem zamandan hem maliyetten tasarruf edilmesi mümkündür. Web yazılım projeleri arasında; CRM yazılımı, ERP yazılımı, web sitesi yönetim paneli, ilan ve portal siteleri, ajans programları yazılımı, SMS sistemi, özel web site yazılımları sayılabilir.

Web Yazılım Nedir?

Yalnızca bir internet bağlantısı ve bir web tarayıcısıyla erişilebilen yazılımlara web yazılım ya da web tabanlı yazılım adı verilir. Genellikle "bulut tabanlı yazılım" olarak adlandırılan web tabanlı yazılımlar yalnızca internet bağlantısı gerektirdiğinden yaygın olarak kullanılmaktadır. Web yazılım, standart mühendislik süreçlerinden ziyade tarayıcıyla etkileşime daha fazla odaklanır. Web uygulaması geliştirme vakalarının çoğu, sorunu tanımlamayı, çözümün modelini oluşturmayı, kullanıcılarla etkileşim kurmayı, bir çerçeve benimsemeyi/bir araç seçmeyi ve son olarak web uygulamasını oluşturmayı ve test etmeyi içerir.

Web yazılım, verileri depolayan (Veritabanı, Dosyalar) ve işleyen (CRUD) web teknolojileri (HTML, CSS, JS) ile oluşturulmuş etkileşimli bir bilgisayar programıdır ve İnternet üzerinden görevleri gerçekleştirmek için kullanılır. CRUD popüler bir kısaltmadır ve web uygulaması geliştirmenin merkezinde yer alır. Oluştur, Oku, Güncelle ve Sil anlamına gelir. Web uygulamalarına Google Chrome gibi bir web tarayıcısı aracılığıyla erişilir ve genellikle bir oturum açma/kaydolma mekanizması içerir.

Web uygulamalarıyla web siteleri arasındaki emel fark, her biri ile nasıl etkileşimde bulunulduğudur. Web uygulamaları girdileriyle tanımlanır; bir web uygulamasında veri oluşturulur, okunur, güncellenir ve silinir. Web siteleri çıktılarıyla tanımlanır; web sitelerinde haberler, pazarlama bilgileri ve SSS'ler okunur.

Aşamalı web uygulamaları, yerel uygulamalar gibi davranan ve genellikle onlardan daha iyi performans gösteren daha yeni bir web uygulaması türüdür. Bunlar, biraz farklı bir metodoloji izleyen ve hizmet çalışanları, bildirimler, anında iletme bildirimleri gibi ek bir dizi teknolojiyi içeren web uygulamalarıdır. Aşamalı web uygulamaları cihazınıza indirilebilir ve ana ekranınızda saklanarak erişilebilir ve web uygulamalarının aksine çevrimdışı olarak erişilebilir ve kullanılabilirler.

  • homeWhy
  • homeWhy

SEO teklifi alın!

Size özel seo çalışması hakkında daha fazla bilgi almak için bize ulaşın!

  • Gurur tablomuz!

    Şimdiye kadar ilk sayfa başarısı elde ettiğimiz, arama hacmi en yüksek kelimeleri görmek ister misiniz?

    Arama Terimleri Ortalama Aylık Arama Sayısı
    Çiçek
    165.000
    Kahve
    74.000
    Çikolata
    74.000
    Diş Beyazlatma
    60.500
    Hediye
    60.500
    Hediye Kutusu
    60.500
    Makaron
    60.500
    Hosting
    27.100
    Liposuction
    18.100
    Botoks
    9.990
    Aylık Arama Hacmi
    • Soldaki 10 Kelimede 610.100
    • İlk Sayfaya Çıkardığımız Anahtar Kelimelerde 3.789.000
    Hala ne duruyorsunuz? Bizimle iletişim’e geçin!

    Bizi yakından tanıyın
    whySeo

    SEO teklifi alın!

    Size özel seo çalışması hakkında daha fazla bilgi almak için bize ulaşın!

    WEB YAZILIM HİZMETLERİ İÇİN
    Sıkça Sorulan Sorular

    Simur Digital en çok sorulan soruları sizler için cevapladı!

    • Web Yazılım Nasıl Yapılır?
      Yalnızca bir internet bağlantısı ve bir web tarayıcısıyla erişilebilen yazılımlara web yazılım ya da web tabanlı yazılım adı verilir. Genellikle "bulut tabanlı yazılım" olarak adlandırılan web tabanlı yazılımlar yalnızca internet bağlantısı gerektirdiğinden yaygın olarak kullanılmaktadır. Web yazılım, standart mühendislik süreçlerinden ziyade tarayıcıyla etkileşime daha fazla odaklanır. Web uygulaması geliştirme vakalarının çoğu, sorunu tanımlamayı, çözümün modelini oluşturmayı, kullanıcılarla etkileşim kurmayı, bir çerçeve benimsemeyi/bir araç seçmeyi ve son olarak web uygulamasını oluşturmayı ve test etmeyi içerir. Web yazılım, verileri depolayan (Veritabanı, Dosyalar) ve işleyen (CRUD) web teknolojileri (HTML, CSS, JS) ile oluşturulmuş etkileşimli bir bilgisayar programıdır ve İnternet üzerinden görevleri gerçekleştirmek için kullanılır. CRUD popüler bir kısaltmadır ve web uygulaması geliştirmenin merkezinde yer alır. Oluştur, Oku, Güncelle ve Sil anlamına gelir. Web uygulamalarına Google Chrome gibi bir web tarayıcısı aracılığıyla erişilir ve genellikle bir oturum açma/kaydolma mekanizması içerir. Web uygulamalarıyla web siteleri arasındaki emel fark, her biri ile nasıl etkileşimde bulunulduğudur. Web uygulamaları girdileriyle tanımlanır; bir web uygulamasında veri oluşturulur, okunur, güncellenir ve silinir. Web siteleri çıktılarıyla tanımlanır; web sitelerinde haberler, pazarlama bilgileri ve SSS'ler okunur. Aşamalı web uygulamaları, yerel uygulamalar gibi davranan ve genellikle onlardan daha iyi performans gösteren daha yeni bir web uygulaması türüdür. Bunlar, biraz farklı bir metodoloji izleyen ve hizmet çalışanları, bildirimler, anında iletme bildirimleri gibi ek bir dizi teknolojiyi içeren web uygulamalarıdır. Aşamalı web uygulamaları cihazınıza indirilebilir ve ana ekranınızda saklanarak erişilebilir ve web uygulamalarının aksine çevrimdışı olarak erişilebilir ve kullanılabilirler.
    • Web Yazılımına Neden İhtiyacınız Var?
      Web yazılımı temelde kuruluşların hemen her konuda tasarruf etmesini, mesai/zaman kavramının ortadan kalkmasını, doğru kullanımla birlikte sektörel rekabette ön plana çıkmasını sağlar. Web tabanlı yazılımların güncelliği korumanın ve teknolojinin tüm özelliklerinden faydalanmanın olmazsa olmazlarından biri olduğu kolayca söylenebilir. Bunun en önemli nedeni web tabanlı yazılımların web tarayıcıları aracılığıyla çalışan programlar ya da yazılımlar olma özelliği taşımasıdır. Bu yazılımlar sayesinde bilgiye herkes internetinin bulunduğu her yerden erişebilir. Web yazılımları değerli kılan ve ihtiyaç duyulmasını sağlayan diğer bir neden ise web tarayıcılarında sorunsuz bir şekilde çalışıyor olmasıdır.
    • Web Yazılım Neden Önemlidir?
      Web yazılımları kullanıcıların internet sitelerini herhangi bir sorunla karşı karşıya kalmadan ziyaret etmesi noktasında öncü bir rol üstlenmektedir. Başarılı bir yazılım işlemi aynı zamanda web sitelerinin kullanıcılar açısından güvenliğinin üst noktaya taşınmasında da kilit unsurlardan biridir. Web yazılım bilgisayarların donanım dışında kullandığı tüm yazılımları kapsadığından web üzerinde bulunan tüm yazılımsal verileri ve bilgi içeriklerini kapsar. Kullanıcılar tarafından izlenebilen kısım, web yazılımcılarının açık bir şekilde tasarladığı arayüz kullanıcıların hizmetine sunulmaktadır. Sunucularda hazırlanmakta olan ve daha sonra kullanıcılara sunulan temel kilit noktası kodlama dilleriyle hazırlanan ve arka planda çalışan kısım olma özelliğine sahiptir.
    • Web Yazılım Avantajları Nelerdir?
      Web yazılım işletmelerin tüm şube, bayi, stok, tedarikçi ve müşterilerini tek bir yerden yönetmesine, raporlama ve analiz yapmasına imkan sunar. Web tabanlı yazılımlara, web tarayıcısı ve internet bağlantısı bulunan hemen her cihazdan ulaşmak mümkündür. Herhangi bir kurulum ihtiyacı olmamasının yanı sıra güncelleme gibi sorunlarla karşılaşılması da söz konusu değildir. Kullanıcı dostu özellikleriyle ön plana çıkan web yazılım öğrenimi kolay ve veri girişi kişiselleştirilmiş olduğundan oldukça basittir. Herhangi bir şekilde kalifiye personel gereksinimi doğurmaz. Web tabanlı yazılımlar kullanılan bilgisayara uyum sağladığı, cihazlarda bulunan kamera gibi donanımları desteklediği için herhangi bir marka ve model donanım kullanılması zorunluluğu ortadan kalkar. Web yazılımların sağladığı en büyük faydaların başında zaman gelir. Web yazılımlar sağladıkları kolay erişim ve raporlama özellikleri sayesinde verimliliği üst düzeye çıkararak büyük ölçüde zaman tasarrufu imkanı verirler. Web tabanlı yazılım, mobil uygulamaların getirdiği kolaylıklar sayesinde kullanıcılara bulundukları her yerden ulaşma imkanı sağlar. Standart bilindik web tarayıcılarla yazılım indirme, yükleme, kurma gibi herhangi bir işlem gerekmeksizin web tabanlı yazılımlar kullanılabilir. Ayrıca yazılımların bakım, geliştirme ve güncelleme süreçleri kolayca yapılabilir. Masaüstü yazılımlara göre güvenlik açıkları daha azdır. Takipleri ve kontrolleri de daha kolay yapılabilir. Günümüzde pek çok firma web tabanlı yazılımları kullanarak iş süreçlerini yürüttüğünden çalışanlarına da müşterilerine de daha hızlı ulaşma imkanına sahip olmaktadır. Web tabanlı olmaları nedeniyle kurulum ve indirme gibi ihtiyaçları ortadan kaldırarak destek personeli gerekliliğini ortadan kaldırırlar.
    • Web Yazılım Firması Nasıl Seçilir?
      Web yazılım günümüzde son derece önemli ve ihtiyaç duyulan hizmetlerden biridir. Web yazılım firması seçilirken profesyonel, bu alanda deneyimli ve güçlü referanslara sahip olmasına dikkat edilmelidir. Beklentiler ve ihtiyaçları en iyi düzeyde sağlayacak kalitede hizmet vereceğinden emin olunan web yazılım firmalarıyla çalışılmalıdır.
Close menu