Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the rocket domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/simurorg/public_html/seo-blog/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the molongui-authorship domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/simurorg/public_html/seo-blog/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the ninja-forms domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/simurorg/public_html/seo-blog/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wpforms domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/simurorg/public_html/seo-blog/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wpforms-lite domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/simurorg/public_html/seo-blog/wp-includes/functions.php on line 6114
Ahrefs Nedir? Nasıl Kullanılır? | Simur Digital A.Ş.

Ahrefs Nedir? Nasıl Kullanılır?

ahrefs nedir
İçindekiler

En sık kullanılan ve geliştirilmiş SEO araçlarından biri olan Ahrefs bağlantı profili oluşturma, rakip analizi, site denetimleri, anahtar kelime araştırması ve sıralama takibi amacıyla tasarlanmıştır. Popüler bir SEO aracı olan Ahrefs web sitelerinin daha iyi Google sıralamalarına sahip olmasını amaçlar.

Her yeni SEO kampanyasının ilk adımı mevcut bağlantı profilinin denetlenmesidir. Bu yüzden backlink denetimleri gerçekleştirilmelidir. Ahrefs bağlantı profili hakkında bilinçli bir karar verilmesi için ihtiyaç duyulan verileri sunar.

Ahrefs’in sağladığı en önemli avantajlardan biri rakiplerden bağlantı fırsatlarının bulunup öğrenilmesidir. Ayrıca anahtar kelimeler ve içerik fikirleri bulmak için başvurulabilecek en önemli araçların başında gelir. Anahtar kelimeleri bulmak kolay olmasına karşın esas dikkat edilmesi gereken anahtar kelimelerin nasıl nitelendirilmesi gerektiğidir. Ayrıca Ahrefs anahtar kelimeleri çok iyi takip eder. Tek tek anahtar kelimeleri izlemek eskimiş bir strateji olup SEO’daki en önemli temel performans göstergesi, Google Analytics’teki organik arama trafiği verileri olarak kabul edilir. Ayrıca Google Analytics’e ek olarak Ahrefs’in içindeki “Organic Keyword” verilerinden yararlanılmalıdır. 

Diğer yandan Ahrefs anahtar kelimeler ya da markalı anahtar kelimeler için uyarılar ayarlama imkanı sağlar. Bu ilişki kurma ve marka yönetimi noktasında son derece güçlü bir işlev olma özelliğine sahiptir. Ahrefs’te bulunan site denetim aracı web sitesinin teknik SEO performansının iyileştirilmesinde önemli bir görev üstlenir.

ahrefs nedir

Ahrefs Rank

Ahrefs sıralamasının temelinde sitelerin tahmini trafik hacimlerine göre sıralanması girişimi bulunur. Ahrefs sıralaması ne kadar düşükse tahmini trafiğin o kadar yüksek olacağı görüşü hakimdir. Ahrefs dahili trafik değerlerine erişemez.

URL Rating

URL rating yani URL derecelendirmesi metriği, Ahrefs tarafından tek bir sayfanın gücünü ve otoritesini ölçmek için kullanılır. Bazı durumlarda sitelerin farklı bölümlerinde URL Ranking olarak görülmesi mümkündür.

Backlinks

Web sayfasının aldığı tüm bağlantı miktarını temsil etmekte olup bağlantılar sayfa düzeyinde gösterilmektedir.

Referring Domains

Bu metrik web sayfasının aldığı tüm bağlantıları alan adı düzeyinde gösterir.

Organic Keywords

İlk 100 arama sorgusu dahilindeki organik anahtar kelime sayısını ifade eder.

Organic Traffic

Organik olarak alınan trafik miktarını temsil eden bir değerdir.

Traffic Value

Bir sitenin organik arama trafiği değerinin dolar cinsinden tahmini trafik değeri metriği olarak isimlendirilir. Google Ads tıklama başı maliyet berilerine göre belirlenmektedir.

ahrefs nedir

Ahrefs Kullanarak Anahtar Kelime Bulma

Pek çok kullanıcı Ahrefs’i backlink analiz yeteneklerinden faydalanmak için kullansa da anahtar kelime araştırması noktasında Ahrefs çok önemli bir kaynaktır.

  • Site Explorer’da Rakibin URL’ini Analiz Edilir

Sürecin ilk adımı rakip URL’inin analiz edilmesidir. Bunun için rakip seçildikten sonra “Site Explorer” bölümüne gidilir ve URL girilir. 

  • Organik Anahtar Kelimeler Kısmına Gidilir

Organic Keywords kısmına tıklanır. Bu bölümde anahtar kelimeler yer alır. Anahtar kelime araştırmasının başka bir düzeye taşınması için yeni fikirler elde etme amacıyla filtreler kullanılabilir.

  • Filtrelerden Yararlanın

Filtre kullanmak son derece önemli olmakla birlikte filtre kullanmadan önce web sitesi otoritesinin hangi anahtar kelimelerde hedeflenmesi gerektiğini belirlemek çok önemlidir. 100 ila 1000 aranma hacmi aralığında bulunan anahtar kelimeleri hedeflemek genellikle yeni siteler için uygundur. Çünkü daha az rekabetçi ve daha uzun kuyrukludurlar. Web sitesi yetki oluşturmaya başladığında yeni ve daha yüksek arama hacmi aralıklarına yönelmek mümkündür. 

Yalnızca uzun kuyruklu anahtar kelimele görülmek isteniliyorsa Organic Keywords alanı anahtar kelime miktarı en az 4 olacak şekilde ayarlanmalıdır.

  • Rakibinizin Yeni Anahtar Kelimelerini İzleyin

Organik anahtar kelimeler kısmının altındaki “Yeni” butonuna tıklanır. Böylece gereken kontrol yapılabilir. Web sayfaları yaşlandıkça daha fazla backlink, sosyal sinyal ve kullanıcı sinyali alır. Bu sayfalar takiplerin sıralamasına yardımcı olmakla kalmadığı gibi sıralamalarını sağlamlaştırmayı da sağlar. Temel amaç rakiplerin yeni anahtar kelimelerinde sağlam bir temel oluşturmamaları olmalıdır. Hangi yeni anahtar kelimeleri hedeflediklerini izlemek ve bu anahtar kelimeler üzerinden rekabet etmek çok önemlidir. Aynı zamanda onlarınkinden daha değerli bir sayfa oluşturulmalıdır.

  • Rakibinizin En İyi Sayfalarını Bulun

Rakibin en iyi performans gösteren sayfalarını bulmak için “Top Pages” tıklanır. Backlinkler ve sosyal sinyaller, konunun değerinin olduğunu doğrulamak anlamına gelir. Bu bölüm sayesinde sektörün gerçekten önemsediği içerikler ve sayfalar oluşturma becerisi kazanılabilir. 

  • Diğer Rakiplerinizi Tespit Edin

“Competing Domains” kısmına tıklayıp diğer takipleri bulmak mümkündür. Diğer rakiplerden daha fazla anahtar kelime çıkarma süreci de izlenmelidir.

  • İçerik Boşluğu Aracını Kullanın

Content Gap aracına tıklanarak bu araca erişilebilir. Hangi anahtar kelimeler için sıralama yapılmadığını ancak rakiplerin hangi anahtar sıralamalar için sıralama yaptığını gösterir. Yapılması gereken rakip URL’in “Show keywords that the below targets rank for” bölümüne girilmesidir. Daha sonra web sitesinin URL’i “Ancak aşağıdaki hedef sıralama elde etmiyor” bölümüne girilir ve “Show Keywords” seçeneğine tıklanır. Böylece şu anda hedeflenmeyen anahtar kelimelere ve içerik fikirlerine erişilir.

  • Keyword Explorer Aracından Yararlanın

Bu alana erişmek için ana menüdeki seçeneklerden “Keyword Explorer” seçilir. Alana bazı olası anahtar kelimeler girilir. Analiz tamamlandıktan sonra Ahrefs kullanıcıları bu anahtar kelime hakkındaki her tür veriyle baş başa bırakır. 

Ahrefs Kullanılarak Bozuk Linkler Nasıl Bulunur?

Bozuk backlinklerin bulunması, backlink almanın en kolay yolları arasında yer alır. Çünkü zaten halihazırda backlinkler vardır. Ayrıca “bağlantı veren” zaten bağlantı vermiştir. Bu nedenle sosyal erişim sürecinin ilişki kurma aşaması atlanabilir. Ahrefs’i kullanarak bozuk backlinklerin bulunması için Site Explorer aracı açılır ve alan adı girilir. Daha sonra Backlinks kısmında bulunan Broken seçeneği seçilir. 

Ahrefs Kullanıcılara Neler Sağlar?

Ahrefs sayesinde kolay bir şekilde rakip analizi yapılabilir. Marka sıralaması görüntülenebilir. Anahtar kelime konusunda en etkili bilgileri Ahrefs’ten almak mümkündür. Web site takipleri kolayca yapılabilir ve analiz edilebilir. Kolayca backlink araştırması yapılabilir. Denetim raporu oluşturulması konusunda Ahrefs iyi bir yardımcıdır. Sitelerin içerik araştırmasının yapılması noktasında da Ahrefs’ten yardım alınabilir. Ahrefs ilgili web sitesinde kolayca sorun tespiti yapar ve çözüm sağlar. Ayrıca rakiplerin yaptığı reklamların takibinin ve analizinin yapılması aşamasına da katkı sağlar.

Web sitesi içerikleri açısından anahtar kelime çok önemlidir. Ahrefs anahtar kelime araştırması için kullanılabilir. Anahtar kelime araştırması yapmak için birçok araştırma yöntemi bulunmakla birlikte Ahrefs doğru yöntemin bulunması noktasında fayda sağlar. Tüm bunların yanı sıra web sitesine ait verilerin analizinde, detaylı anahtar kelime araştırmasında ve rekabet analiziyle rakiplerin sıralamasına kolayca erişmede yardımcı olur. Web sitesinin gidişatını iyileştirme, hedef ve stratejileri belirleme noktasına önemli bir katkı sağlar. Ahrefs ile web sitesi içeriği hakkında tüm bilgilere sahip olmak mümkündür. Sunduğu yol haritası ile rakiplerin popülerlik sıralaması analizine de ulaşılabilir. Ahrefs’in kullanım alanları, web sitelerinin stratejilerinin belirlenmesi noktasında faydalıdır

Rakiplerle ilgili detaylı bilgilere ulaşarak kolayca analiz yapmak Ahrefs ile çok kolaydır. Anahtar kelime araştırması yapma aşamasında yalnızca anahtar kelimenin arama motoruna yazılması yeterlidir. Ahrefs sayesinde anahtar kelimenin zorluğu, kullanım alanı ve kullanım oranı gibi konular hakkında da bilgi edinilebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

SEO Teklifi Alın
Size özel hazırlayacağımız SEO çözümleri ile sektörünüzde rakiplerinizi geride bırakın, işletmenizi başka bir seviyeye taşıyın.
Close menu